torsdag 25 september 2008

Skaffa barn

Alla säger att köpa hund är som att skaffa barn. Det stämmer inte. Här är några skillnader:

* Man får ett års betald ledighet för att ta hand om barnet. När man skaffar hund får man ta ut sin hårt inarbetade semester för att vara hemma och torka kiss på golvet, eller hamna 9 miljoner timmar minus på flexen som man aldrig har tid att ta igen.

* Ett barn har blöja. Det är väldigt praktiskt. När barnet producerar avfall hamnar allt på ett ställe, och det är bara att slänga blöjan och sätta på en ny. En hund kissar och bajsar överallt i lägenheten och tar inte hänsyn till att det råkar ligga en äkta handknuten one-of-a-kind indisk matta i vägen. När den har växt ifrån det beteendet måste den istället gå ut och rastas även om det är 148 grader minus och horisontellt regn ute.

* Själva produktionen av ett barn för med sig den goda saken att mat till den också produceras. God och naturlig och framförallt gratis finns maten alltid tillgänglig, aldrig mer än en bröstvårta iväg. En hund nöjer sig inte med att äta snabbköpets Doggy utan kräver det bästa och dyraste specialmärket från den mest avlägsna specialbutiken. Och inte räcker den maten heller. Nej, här ska tuggas skor och mattor och bordsben också.

* En bäbis badar man. Den luktar gott och fräscht. En hund tvättar sig själv. Sedan slickar den oss på munnen. Dessutom efter att ha tuggat i sin 14 kg kaninlort och andra oidentifierbara eller onämnbara saker den hittar på gräsmattan. Detta i kombination med att den sedan hoppar upp i sängen och skakar av sig fästingar och loppor för att vara så där extra snäll och mysig.

Att skaffa barn kommer att bli rena semestern. Vad säger du, J?

3 kommentarer:

  1. Jennie, tänkte du skriva nåt om den äkta handknutna indiska mattan här?? ;-)

    SvaraRadera
  2. Hehe... den är fin.. ;-) Mer än så behövs inte.
    Att ha hund låter jättejobbigt!!!

    SvaraRadera
  3. Ja, just uppstarten är lite knepigare med hund. Men man får planera lite och se till o ta ut all semester på en gång och sen gärna att ens partner tar ut sin direkt efter för att maximera.

    Blöja är ju najs, men det där med kissa o bajsa i lägenheten ger sig efter ett tag. Han kommer också att lära sig att "gå på pottan"

    Tips om du köper hundmat som typ hills eller royal canin är att ringa till "Guldfisken" på kattesund i stan. De har hemkörning av mat, sjukt smidigt. Det enda man behöver ha är lagom jämna pengar.

    Ajaj, får busen hoppa upp i sängen? En fälla många går i, jag också, är att man låter valparna göra massa gulliga saker när de är små som sedan blir väldigt jobbigt när de blir större. För husfriden så är det bättre att låta bli. Valpar är de bara en kort tid, men ack vilka märken det sätter för framtiden ;).

    För att ge dig lite positiva saker när det gäller hundar vs bebisar:
    * Hundar vaknar inte flera gånger per natt och vill ha mat. De vill ha mat 2ggr om dagen inte 1 gång var 3-4 timme.
    * Hundar kan lämnas i några timmar för sig själva (efter lite träning förstås)
    * Man behöver inte bära omkring på hunden, då den lär sig gå väldigt snabbt
    * Hundar skriker inte i en timme utan anledning

    Så hoppas det gör dig lite bättre till mods :).
    Kram kram

    SvaraRadera