söndag 20 februari 2011

I tre veckor...

...har jag gått på LCHF nu. Och jag fullkomligt älskar det! Har visserligen gått upp de kilon jag gick ner första veckan, men jag gör ju inte detta för att gå ner i vikt utan för att må bättre och bli av med sötsuget. Det har verkligen fungerat - igår var jag på fest där det bjöds på kladdkaka till efterrätt och jag var inte det minsta sugen utan kunde hoppa över den utan att gråta en endaste tår! :) Det bästa med denna "diet" är att jag slipper gå hungrig. Man är skönt mätt hela tiden och när man kommer hem från jobbet är det ingen panik att få i sig middag som det var innan LCHF, när blodsockret hade hunnit bli lågt.

Träningsmässigt har det också börjat hända grejer. Jag har ju medvetet tagit det lugnt de senaste veckorna för att låta kroppen vänja sig, men nu är det dags att trappa upp träningsdosen igen. Min kondition borde inte vara särskilt bra just nu, men igår när jag sprang en runda på 7,5 km kändes det riktigt bra, och döm om min förvåning när jag kom hem och upptäckte att jag hade hållit 4.49-tempo i snitt - något som jag inte borde klara av när jag är så pass otränad som jag är just nu. Så, jag är med andra ord ganska lyrisk... ;-)

I morse experimenterade jag fram ett LCHF-formbröd som blev riktigt bra. Skriver ner receptet här för framtida referens :-)

LCHF-formbröd

50 gram smält smör
6 ägg
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven ost
50 gram skalade sesamfrön
200 gram krossade linfrön
100 gram nötter (t.ex. paranötter, mandel, hasselnötter)
50 gram fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk brödkryddor eller annan smaksättning

1. Blanda ihop smör, ägg, yoghurt och grädde i en stor skål. Rör ner osten.
2. Mixa alla torra ingredienser till ett grovt mjöl i en matberedare.
3. Rör ner "mjölet" i ägg-yoghurt-blandningen (blandningen blir ganska kompakt).
4. Lägg smeten i en bakpappersklädd brödform. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar