måndag 31 januari 2011

@mobilblogg: Nytt liv

Är lite i valet och kvalet om jag ska fortsätta blogga för det tar ju en del energi att hålla igång en blogg och göra den intressant för de olika läsare jag har. Det händer väldigt mycket saker runt omkring mig just nu - jag vill inte gå in på detaljer här - men jag måste lägga allt mitt fokus på det som är viktigt.

Hur som helst - jag har insett att jag behöver göra något åt min kosthållning. Vissa veckor är jag superduktigt - äter bra och tränar bra - för att sedan under resten av tiden moffa i mig onyttigheter som om det var mitt livs sista måltid vilket resulterar i att jag mår kasst och blir äcklad av mig själv. Jag behöver bli av med mitt enorma sötsug en gång för alla. Därför har jag bestämt mig för att prova LCHF (Low carb, high fat). När jag först hörde talas om LCHF fnyste jag åt den men ju mer jag läser och hör om den, desto mer självklar och logisk känns den. Har också ett flertal vänner som är mycket intelligenta och som jag litar mycket på som går på och mår bra av LCHF så jag känner mig inte orolig. Det här ska bli spännande!

Började dagen med bröd bakat på Po-fiber och te med grädde i. Supergott!
Published with Blogger-droid v1.6.5

7 kommentarer:

  1. Go Hanna!

    Har nu kört LCHF i 4veckor och sötsuget är VÄCK! I lördags gick jag förbi hela godishyllan på ICA utan att ens fundera på om jag skulle ha något till kvällen. De är framsteg för godis-jonas.

    De viktigaste med LCHF (iaf när de gäller min kropp) är att få i sig MYCKET fett, morgon, middag och kväll. Ligger på en 20-30% fett/måldig och mindre än 5% kolhydrater. En lunch kan ibland bestå av endast ren grädde och en snabb frulle är en matsked majo.

    SvaraRadera
  2. Det svåra är att komma över den där spärren man har över att äta så mycket fett. Det bär emot lite, även om jag vet att jag behöver energin. Har fyllt kylen med grädde, smör och ost nu i alla fall! :)

    SvaraRadera
  3. Det kommer att gå så bra så..=) Glöm inte att äta kolhydrater bara (har märkt att folk kan bli anti och sluta med kolhydrater helt). Kolhydrater är hjärnans energi och genom att skippa de helt kan man bli långsam och seg i hjärnan (forskning har visat det). Men så länge du ger hjärnan kolhydrater ibland så kommer du fortsätta vara smart..=) Kämpa på!
    PUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    SvaraRadera
  4. Hoppas du mår bättre av denna diet! Har för mig att du testat att dra ner på kolhydraterna tidigare men att du inte orkade träna då? Håller tummarna :)

    Tycker dessutom du ska fortsätta med bloggen, inlägg sällan är bättre än inga inlägg alls! :)

    SvaraRadera